Verliesbegeleiding

Rouw- en verliesbegeleiding

Ieder mens, groot of klein, maakt van alles mee in zijn of haar leven. Natuurlijk hoop je vooral op fijne ervaringen in je leven. Maar soms overkomen ons moeilijke en verdrietige dingen. Daar moet je mee verder, ook al weet je misschien niet hoe je dat zou kunnen doen.

Als het even niet meer gaat

Misschien heb je het op dit moment  moeilijk, met jezelf of met een ander. Misschien heb je verdriet omdat je iemand erg mist, iemand om wie je erg veel geeft. Een mens waar je veel van hield, of nog van houdt. Misschien is er iets met de gezondheid. Het kan ook zijn dat er sprake is van een scheiding. Er kan iemand zijn gestorven of gaat er iemand sterven in je omgeving, je gezin of in de klas. Je kunt ook verdrietig zijn om iets wat je voor altijd kwijt bent.  Dat kan zijn: je land, je familie die je hebt achtergelaten, maar ook je huis en haard. Dit zijn levensproblemen voor ieder mens, klein of groot.

Het kan ook zijn dat je je draai niet kunt vinden, door welke oorzaak dan ook en is er alleen nog maar een vaag gevoel en weet je het allemaal niet meer zo goed. Als je dan iemand zoekt die je een stukje vergezelt, dan ben je bij mij op het juiste adres.
Ik kan samen met je onderzoeken wat je allemaal met je mee sjouwt en hoeveel gewicht dat aan je leven geeft.
Graag wil ik met je meedenken over het verzinnen van een passende aanpak. Sommige problemen zijn niet op te lossen en zullen altijd blijven. Maar soms kun je een kleine verandering aanbrengen in de manier waarop je er naar kijkt.

In november 2018 heb ik de Post HBO opleiding voor Rouw- en verlies begeleider afgerond, bij het ‘Land van Rouw’ in Nijmegen. Ik ben afgestudeerd met als specialisme: kinderen en jeugd.
Volwassenen zijn  overigens ook van harte welkom in mijn praktijk.

Kom maar binnen!